MIJN ONDERNEMING

Ons kantoor verricht alle werkzaamheden op het vlak van ondernemingsrecht. Dank aan aandelenoverdrachten, certificeringen van aandelen, bedrijfsovernames, fusies, splitsingen, oprichten structuren met BV's of NV's. Daarnaast worden regelmatig ook verenigingen en stichtingen opgericht via ons kantoor. Omdat ons kantoor tevens een agrarisch praktijk heeft zijn wij ook vaak betrokken bij overdrachten van een agrarische bedrijven, kavelruilen, ruilverkavelingen en bedrijfsverplaatsingen in de agrarische sfeer.

Laat u adviseren welke rechtsvorm van uw onderneming het beste bij u past.

Denk daarbij aan het volgende. Welke risico's loopt u als ondernemer. Hoe kunt u het beste risico's afdekken. Met welk vermogen bent u aansprakelijk ? Kunnen zakelijke schuldeisers zich verhalen op het vermogen van uw partner ?

Hoeveel belasting en welke belasting dient u te betalen. Kunt u belastingclaims doorschuiven naar de toekomst ? Wat als u uw bedrijf verkoopt ? Hoeveel belasting dient u dan af te dragen aan de belastingdienst. Bij gewijzigde omstandigheden is het raadzaam om geregeld te overleggen met notaris en/of accountant om te kijken of het verstandig is om de rechtsvorm van uw onderneming te wijzigen.

Wij kunnen u adviseren van het omzetten van een eenmanszaak of vennootschap onder firma naar een BV of van bijvoorbeeld een BV naar een NV.

Wij werken daarbij graag samen met accountants om u te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes.

Dit zijn slechts voorbeelden om de toegevoegde waarde van de notaris te benadrukken. Andere en overige werkzaamheden worden uiteraard ook door ons kantoor verzorgd.

Neem contact op met ons kantoor voor een vrijblijvende afspraak
Telefoon: 0172-619220
Mail: info@terwalenpartners.nl